WARSZTATY KULINARNE WE WRZĘPI

W okresie ferii zimowych dzieci z oddziału przedszkolnego i nie tylko- brały udział w warsztatach kulinarnych przygotowanych i prowadzonych przez Koło Gospodyń z Wrzępi. Zadaniem dzieci podczas warsztatów była nauka lepienia pierogów i przygotowanie różnorodnych ciasteczek.

Największą frajdą było samodzielne projektowanie i ozdabianie upieczonych słodkości czekoladą, lukrem i kolorowymi wiórkami. Pod czułym okiem doświadczonych kucharzy uczestnicy warsztatów uczyły się nadziewania pierogów różnymi farszami i przekładania ciasteczek np. marmoladą. Najprzyjemniejszą częścią spotkań była oczywiście degustacja własnoręcznie przygotowanych wyrobów. Nawet maluchy doskonale radziły sobie ze zdobywaniem doświadczeń kulinarnych. Wyrabiały ciasto, lepiły i wałkowały je.To były bardzo wartościowe zajęcia. Bardzo dziękujemy wszystkim paniom zaangażowanym w przygotowanie ciekawej oferty zajęć oraz ufundowanie bogatej oferty produktów.

/M. Klich/

Skip to content